25 d’abril del 2010

HISTÒRIA DE L'ESCOLA "ARRELS"

Els orígens de l'escola "Arrels" es remunten a l'any 1.959, en que l'Arquebisbat de Barcelona s'encarregà de la seva fundació. El seu titular, llavors, va ser el rector de la Parròquia de Sant Pius X, nom que en aquell moment era també el de l'escola.

El 8 de gener de 1.981 es va legalitzar la cesió de la titularitat a la Societat Limitada "Arrels", canvi que va suposar també la modificació del nom del col.legi, el qual va passar a denominar-se Escola Arrels.

La Institució Teresiana ha estat, des dels seus inicis, l'encarregada de vetllar i impulsar la tasca pedagògica del centre. Aquesta associació de laics va ser fundada per Sant Pedro Poveda l'any 1.917 i va contribuir al desenvolupament de la renovació educativa dirigida a la formació de les classes populars, a l'associació professional dels mestres i a l'actualització pedagògica del professorat.

Aquesta escola, des del seu naixement, arrelada a la història del barri, ha tingut un paper rellevant en la seva evolució social i cultural.

L'escolarització dels alumnes procedents de l'entorn ha estat notable fins avui. L'eix conductor del sentre rau en un principi que ha donat i segueix donant sentit a la tasca educativa diària: la persona. És, per això, que l'educació del centre té com a base una de les frases de Sant Pedro Povedo: "Cal que cada alumni doni tot el que pugui".